Kijk zo prachtig 😍 ze zijn vroeg dit jaar! Toen mn zus en ik klein waren gingen we altijd op oma’s verjaardag op 1 mei eerst op zoek naar pinksterbloemen. Zij kreeg een mooie bos eerste pinksterbloemetjes. En daarom zit dit bloemetje diep in mijn hart.

Wist je dat de Pinksterbloem een heel speciaal wild plantje is? Het is een oud geneeskruid wat gebruikt werd bij scheurbuik en voorjaarsmoeheid door de enorme hoeveelheid vitamine C wat er in zit. Het is een bloedzuiverend plantje. Het helpt ook bij darmkrampen en chronische huidproblemen.

Vroeger kon je gewoon op de markt pinksterbloemen kopen bij de groenteboer. Je kan de bladeren en scheuten rauw of gekookt eten, en ze smaken ergens tussen mild en wat scherper. De bloemen zijn heel leuk om in een salade te eten, ze zien er zo vrolijk uit en smaken lekker pittig. En je kan er ook een heerlijke thee van maken.

In verleden tijden werden jonge vrouwen ook wel pinksterblommen genoemd, ze versierden zich met bloemen voor het feest rond Pinksteren.

In Keltische mythes werd deze plant als heilig kruid voor de elven beschouwd. Kijk dus goed uit als je wat pinksterbloemen plukt. Je zou zomaar een elfje kunnen zien.

Kussjes Wild Soul Sister ♥️

Leave a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *